Ingrediente

ULEI din SÂMBURI de RODIE


ULEI din SÂMBURI de RODIE

Ingrediente (INCI): punica granatum seed extract and rosmarinus officinalis leaf extract.

De o bogăție inegalabilă, uleiul din semințe de rodie este folosit în produsele cosmetice ca activ cosmetic. Efectele benefice ale fructului de rodie sunt recunoscute și documentate în Orient încă din cele mai vechi timpuri.

Proprietățile antioxidante, anti-hipertensive și anticancerigene ale sucului de rodie nu mai sunt o noutate pentru cei preocupați de o viață sănătoasă. Însă ce face ca acest fruct să fie și mai special, sunt calitățile extraordinare ale uleiului extras prin pesarea sâmburilor. Extrem de bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine, a devenit recunoscut și apreciat ca activ cosmetic cu multiple virtuți (se remarcă prin beneficiile sale cosmetice și terapeutice).

Uleiul din seminţe de rodie conţine o serie de elemente ce se regăsesc foarte rar în uleiurile vegetale utilizate în cosmetică, exemple: acidul punicic (omega 5, un compus rar, acid gras polinesaturat, cu proprietăți anti-inflamatorii foarte puternice), conform testelor şi studiilor ştiinţifice, promite regenerare tisulară, acţiune antimicrobiană, îmbunătăţirea elasticităţii pielii; acidul gallic este responsabil pentru reparare şi cicatrizare; acidul ellagic este studiat pentru diminuarea degradării colagenului şi reducerea răspunsului inflamator parţial responsabile pentru îmbătrânirea pielii, în special pentru fotoîmbătrânire cauzată de expunerea la razele UV. Prezența fitosterolilor cu efect antioxidant, de combatere a radicalilor liberi, fac din acest ulei un aliat împotriva îmbătrânirii precoce și împotriva formării ridurilor.

Uleiul de rodie este o alegere bună în combaterea ridurilor, stimularea regenerării pielii, a elasticității cutanate, cu acțiune calmantă (uleiul are conținut remarcabil de substanțe anti-inflamatoare) și reparatoare, potrivit pentru orice tip de ten.

Proprietăţi ale uleiului de rodie:

  • antioxidant forte, reduce efectele negative ale proceselor oxidative,
  • antiradicalar, luptă împotriva efectelor razelor ultraviolete și a factorilor de mediu,
  • antirid, cu acțiune de prevenire a formării ridurilor,
  • anti-age, contracarează efectele și semnele îmbătrânirii,
  • regenerator, restructurant, strimulează mecanismele de reparare a pielii, stimulează proliferarea keratinocitelor.

Potrivit pentru:

  • îngrijirea pielii sensibile, reactive, matură, ridată, îmbătrânită,
  • regenerarea pielii afectate de factori externi (expunerea la soare, arsuri ușoare),
  • calmarea și repararea pielii afectate de iritații, roșeață, crăpături sau după epilare,
  • tratamente anti-age.

Metoda de obţinere a uleiului de rodie este prin presare la rece a seminţelor, produsul rezultat este certificat Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT.

Reclame

1 gând despre „ULEI din SÂMBURI de RODIE”

Lasa un Mesaj

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.